Ingredienser:
450 g hvide champignoner (Samler du selv svampe, så husk at den giftige hvide fluesvamp ligner ;o) (Skiveskårede virker også)
5 spsk olivenolie
2 finthakkede fed hvidløg
Lidt cirtronsaft
Salt og peber (smag til)
4 spsk bredbladet persille, finthakket
Tilberedning:
Rens svampene og skær stokkene fra.
Varm olien på en pande, tilsæt hvidløg og svits dem. (Ca. 30 sekunder). Svits så svampene sammen med dem ved høj varme og jævnlig omrøring, til svampene har suget al olien til sig.
Skru ned til svag varme. Når saftens er trukket ud af svampene igen, skrues der igen op til høj temperatur, og der steges videre i ca. 5 minutter med jævnlig omrøring, indtil det meste af saften er fordampeTilsæt citronsagt, krydder med salt og peber og kom persillen i og steg videre i 1 minut.
Super lækkert som tilbehør til juleaften, hvor der skal være lidt ekstra kræs. Kan eventuelt serveres til noget mock duck (vegansk ‘and’) og brød =)
Pingback: Bønnepostej « Tanker fra en dyreretsaktivist…